Dagverslag 13-06-2009
Door: Rick & Remco
Blijf op de hoogte en volg Team 8
15 Juni 2009 | Zuid-Afrika, Genadendal
Zaterdag 13-06-09
De dag begon gruwelijk vroeg! Maar we werden zeer vriendelijk gewekt door Berend Jan de Groot. Hij vertelde ons dat we nog vijf minuten hadden om hem te vergezellen bij het ontbijt.
Daar begon de pret voor ons dames weer, we kregen hamburgers bij het ontbijt maar ook een yoghurtje met perzik en dat was lekker.
Na het ontbijt zijn we de dagen dat we hier zijn geweest, gaan evalueren. Omdat we een hele dag weg gingen kregen we een lunchpakketjes mee, met daarin: een loempia, twee gehaktballetjes en een broodje met Franse kaas. Daarnaast kregen we ook wat gezonds mee, namelijk een appel en een banaan.
Daarna zijn we even water gaan halen in de supermarkt en toen gingen we door naar het politiebureau om daar te wachten voor de bus naar de rugbywedstrijd. Omdat veel mensen zo moe waren van een paar lange nachten, sliepen de meeste nog even door in de bus. Toen we daar aankwamen, liepen we naar het veld en gingen we kijken naar de rugbywedstrijden, dit was even leuk, totdat het begon te regenen. Iedereen begon zich een beetje te vervelen, maar het was wel leuk om een keer bij zo iets aanwezig te zijn.
Om 6 uur zaten we in de bus, we stopten nog even bij een supermarktje om de benodigde etenswaren te kopen en te gaan eten. Daarna gingen we weer terug de bus in en maakten we de cultuur van de mensen hier mee. Er werd gezongen, gedanst en gefeest omdat Genadendal had gewonnen bij de rugbywedstrijd. Dit was heel gezellig en ook wel grappig om eens te zien.
Rond half acht kwamen we weer terug in het hostel en maakten we ons klaar voor eten. Dit keer vond bijna iedereen het eten eigenlijk wel lekker, het was een soort lasagne, met doperwten, worteltjes en een stronkje bloemkool. Ook het toetje was erg lekker. Het was een soort cakeje, met iets puddingachtig er onder.
Rond tien uur zijn we naar een feest op de High school gegaan. Daar was een feest, vanwege de overwinning van de Rugbyclub. Het was erg gezellig en Afriaans, allemaal dansen en dat wilden iedereen natuurlijk ook met de Nederlanders. Iedereen heeft de avond door staan swingen. We zijn rond half 1 weer thuisgekomen, daarna gingen we lekker ons bedje in en ons voorbereiden op het vroege opstaan van de volgende ochtend.
Lindsay en Hilbertine.
15 Juni 2009 - 15:14
Wim En Willy:
hallo daar in zuid afrika
wat fijn dat jullie daar zo genieten houden zo
een speciale groet aan Hilbertine GROETJES
VAN DE KOKKEN VAN DE KEMPHAAN -
16 Juni 2009 - 06:45
Alice Enwim:
weer zo leuke dag we worden wel een beetje jaloers op jullie als je die dag verslagen leest en die mooie foto's jullie genieten wel.nog veel plezier groetjes aan hilbertine en het team je Pa en Ma